Äitienpäivätreffit 2017

Äitienpäivän viikonloppu sujui leppoisissa tunnelmissa Hovimäellä, Somerolla.

Lähes 30 autokuntaa, eli yli 50 iloista karavaanaria oli paikalla äitienpäivää juhlistamassa.

Ohjelmassa perinteistä saunomista, musisointia ja hauskaa yhdessä oloa.
Perjantai-illan kauniissa, joskin hieman viileässä säässä saimme ihastella toistemme laulamista karaoken muodossa, ja pyörähtää musiikin tahdissa "parketilla".
Karaoken veti tuttuun tapaan Karaoke Jukkis, ja sai taattuun Jukkis-tyyliinsä porukan kielen kannat irtoamaan ja laulun raikamaan. ♪♪♪♪♪

Karaoke-uraansa lopetteleva Jukkis sai paikalla olleilta vakkarilaulajilta muistoksi hauskan lahjan, mikrofonin muotoisen suihkunpään, jonka kanssa kelpaa suihkussa lauleskella! :D

Lauantai-aamupäivällä kokoonnuimme yhdistyksen sääntömääräisen kevätkokouksen merkeissä. Kävimme läpi mm. yhdistyksen sääntömuutosehdotuksen ja hallituksen täydennyksen. Hallituksemme on nyt siis täysilukuinen, kun riveihin astui myös pariskunta Ahervuo - heidän tarkempi esittelynsä on tulossa seuraavaan Kuutoset+ lehteen.

Kokouksen yllätysvieraaksi ihan muutamia päiviä ennen kokousta saimme varmistetuksi SF Caravan ry:n liittohallituksen puheenjohtajaehdokkaan, Olli Rusin. Olli kertoi meille ajatuksiaan karavaanitoiminnan kehityksestä ja monia keskustelun arvoisia seikkoja esille nousikin. Kiitos paikalla olosta, Olli!
( Lisäys: Olli valittiin viikkoa myöhemmin Sf Caravan ry:n puheenjohtajaksi 2018-2020. Ollin esittelyn löydät TÄÄLTÄ )

Naisväkeä hemmoteltiin heti perjantaina äitienpäiväruusulla, mutta muutakin hemmottelua oli tarjolla. Paikalle saapui alusvaatemyyjä Johanna Vilpas ( Johannan putiikki ) jonka autolla naisväki viihtyi kauniita pitsiluomuksia ihaillen. Moni rouva saikin nyt mukaansa mieltä piristävää pitsikampetta kevään kunniaksi.

Lauantain yhteisruokailu onnistui mukavasti Hovimäen päärakennuksessa, joka yläkertaa ja terassia myöten täyttyi nälkäisistä treffiläisistä. Possua, perunoita, salaattia, lämpimiä lisäkkeitä ja sitä rataa.... Röyh, hyvää oli, tänkjyy!

Päivän kukin vietti tahollaan, kuka lenkkeillen, kuka ettoneella pötkötellen - tai vaikkapa NurmijärviVisamme kysymyksiin uppoutuen.

Illansuussa kutsuivat suomalaiseen tapaan tietenkin jälleen saunat, rohkeimmat uskaltautuivat viileään järveenkin kastautumaan, hyrrr!

Saunanraikas porukka kerääntyi jälleen illaksi yhteen ja iloinen jengi paistoi iiiihanan epäterveelliset räiskäleet koko porukalle. Ja taas oli maha täynnä. Aika maanista menoa, mutta niin mukavaa!
Lettuja sulateltiin mukavan tanssiorkesterin, Ulla-Jaana Riekkoniemen ja Lumumban, tahdissa. Valssia, humppaa, mitä kaikkea Ulla-Jaana bändin poikien kanssa meille vetikään, kiitokset heille!

Sunnuntaina aurinko paistoi, liekö kaikkien äitien kunniaksi luontoäitikin sellaisen kelin meille järkkäsi.

Sunnuntain ohjelmanumeroon kuului tietokisamme - Nurmijärvivisa 2017 - voittajien julistus ja palkintojen jako. Kysymyspatteri sisälsi muutamia selkeästi tosi helppoja kysymyksiä, kuten "Mikä Klaukkala on ruotsiksi?". Kukaan ei valinnut vaihtoehdoksi Clåckenia :D ! Pikku G, Teräskolmio, Rajakaari ja monet muut Nurmijärviläisille tutut nimet tunnistettiin hienosti, vaan mahtuipa mukaan muutama hieman hankalampikin kysymys. Ehkä eniten vääriä vastauksia tuli kysymykseen "Minkä nimisessä paikassa hoidettiin keuhkotautisia vuoteen 1932 saakka?". Vaihtoehdoista suosituimmat olivat Kiljavan sairaala ja Röykän sairaala, eli kysymyksen sisältämä pieni kompa -vuosiluku- sekoitti monet. Oikea vastaushan oli Nummelan parantola.
Hienosti porukka vastaukset tiesi, mutta ihan täysiä pisteitä ei saanut kisaajista kukaan. Loppujen lopuksi kolmelle kisaajaparille ( Team Jousi & Oksanen, Team Hattuset ja Team Pylväset )
tuli sama voittotulos, joten arpaonni ratkaisi tässä kohtaa voittojärjestyksen.

Tietokisan lisäksi jännitettiin arpajaisissa. Yhdistyksen omien arpajaisten lisäksi myös Johannan Putiikin asiakkaille pidettiin arpajaiset, joissa onni suosi Sirkka Sassia ja Tarja Suihkosta. Yhdistyksen arpajaisissa arpaonni suosi joitain enemmän ja joitain ei ihan niin paljoa, mutta kaiken kaikkiaan sangen tyytyväisen näköistä sakkia arpajaista autojaan -ja kotia- kohti lähti.

Kiitos kaikille paikalla olleille, ja te, jotka ette tällä kertaa päässeet mukaan: lämpimästi tervetuloa seuraavaan tapaamiseen!