Yhdistyksen sähköposti: sfcaravan049@gmail.com

Hallitus

Puheenjohtaja


Pertti Kortelainen
SFC 3926-0
pertti@pkky.pp.fi
Puh: 0400-815998

Hallituksen jäsen
Varapuheenjohtaja

Timo Kaltiokumpu
SFC 071710-0
timo.kaltiokumpu@gmail.com

Hallituksen jäsen
Sihteeri

Mika Zeng
SFC 178231-0

Hallituksen jäsen
Jäsenvastaava, tiedottaja

Eeva Ahervuo
SFC 143562-1
e.ahervuo@gmail.com

Hallituksen jäsen
Jäsentuotteiden myynti, kalustovastaava

Ismo Ahervuo
SFC 143562-0
Puh. 040-5112 606
i.ahervuo@kolumbus.fi

Hallituksen jäsen

Christa Kaltiokumpu
SFC 071710-1
christa.kaltiokumpu@gmail.com

Hallituksen jäsen

Anne Timonen
SFC 146601-0

Hallituksen jäsen

Mats Frilander
SFC 179008-0

 

Hallituksen ulkopuolelta

Taloudenhoitaja
Raija Hattunen
SFC 48399

Sääksin yhteyshenkilö
Lasse Orrberg
SFC 96245-0
Email: orrberg@kolumbus.fi

Tutustu hallitukseemme!

Tästä voit lukea esittelyt hallituksemme jäsenistä.

Pertti Kortelainen, puheenjohtaja


Pertti on yhdistyksemme toimihenkilönä ollut oikeastaan siitä asti kuin yhdistyksemme on ollut edes olemassa. Hän on toiminut hallituksessammekin lukemattomia vuosia, viimeisin hallitusaika loppui Pertillä vuonna 2017, jolloin hän oli yhdistyksemme varapuheenjohtaja.

Karavaanarikonkari on Nurmijärven yhdistyksessä toiminut 80-luvulta lähtien eri toimikunnissa ja hallituksessa. Välillä yrittäjän on pitänyt tehdä töitäkin, joten joitain vuosia on välissä mennyt ihan oikeissa hommissa. Onneksemme saimme vuonna 2021 aina iloisen Pertin takaisin hallitukseemme. Tällä hetkellä Pertti on yhdistyksemme puheenjohtaja.

Pertin Caravan-harrastus alkoi jo vuonna 1975, joten kokemusta on kertynyt. Harrastuksen aloituksen ”syy” oli kesän 1974 keli, jolloin koko lomareissun ajan satoi. Syksyllä 1974 alkoi ajatus omasta asuntovaunusta kiehtomaan ja sellainen löytyi tammikuussa 1975. Pertin ensimmäinen vaunu oli Sprite 400, joka olikin kuulemma ylellisyyttä teltassa leireilyn jälkeen. Spriten jälkeen Pertillä on ollut pari Soliferia, Astro ja pari Kabea ennen nykyistä autoa.

Pertti on Nurtsin yhdistyksen "Grand Old Man". Konkari, jolla ei mene sormi suuhun missään tilanteessa!

Timo Kaltiokumpu, varapuheenjohtaja


Timo valittiin hallitukseemme vuonna 2021. Kokenut karavaanari hänkin ja arvokas osa hallitustamme.

Timo on Rovaniemeltä lähtöisin ja ehtinyt asua Sodankylässä, Ruotsissa, Inarissa ja Ivalossakin. Nuorena poikana Timo muutti perheensä mukana Nurmijärvelle Timon äidin synnyinkotiin pienelle maatilalle, jota he alkoivat viljelemään. Timo on tilanpitoa jatkanut vuodesta 2007.

Ammattikoulun aikaan Timo tapasi vaimonsa Kikan, jonka vanhemmat olivat vaunuilleet 1980-luvun alusta asti. Tätä kautta karavaanarikärpänen puraisi Timoakin. Yhdistykseemme Timo liittyi jo vuonna 1993, jolloin ensimmäinen oma asuntovaunukin, Sprite Alpine, tuli hankittua ja todettua, että tämä se on se harrastus ja matkailumuoto, joka sopii Timon ja Kikan pirtaan.

Useampikin vaunu pariskunnan vetoauton perässä on keikkunut, ja nykyinen Kabe Royal on ollut niin mieluinen, että sillä mennään edelleen. Tilaa sopivasti ja talvikäytössä miellyttävän lämmin. Vetojuhtana toimii Toyota Hiace, joka sitä mukavasti kuljettelee. Reissut suuntautuvat usein lappiin Timon nuoruuden maisemiin, sekä Suomea ympäri kierrellen. Kesäisistä tapahtumista lähinnä sydäntä on jokavuotiset Tangomarkkinat Seinäjoella. Yhdistyksemme tapahtumissa pariskunta on käynyt aina aktiivisesti. Talviset pilkkikilpailut, treffitapahtumat ja kaikenlaiset muutkin tapahtumat ovat olleet mieluisia ja nyt hallituksen jäsenenä näitä tapahtumia Timokin on mukana järjestämässä.

Mika Zeng, sihteeri


Työskentelen pelistudiossa, Studio Managerina. Työnkuvaani kuuluukin paljon tietokoneella istumista, joten vastapainoksi tällainen matkailu on mukavaa lepoa.


Olen syntynyt Rovaniemellä, mutta käytännössä koko lapsuuteni ja varhaisaikuisuuteni asunut Iisalmessa, joten voin kai kutsua itseäni savolaiseksi. Kun sieltä pienestä savolaisesta maalaiskaupungista on kotoisin, niin luonto ja leireily on aika lähellä sydäntä. Kun lapsemme olivat pieniä, kävimme eri leirintäalueilla kaverin vaunulla, teltalla tai mökeissä. Olemme aina tykänneet olla eri leirintäalueilla luonnon helmassa.

Oma matkailuauto - ensimmäinen sellainen - tuli hankittua koronan aikana, kun kaikki har-rastukset menivät kiinni ja piti keksiä jotain tekemistä. Siitäpä sitten päätin toteuttaa pitkäaikaisen haaveeni rakentaa pikkuhiljaa linja-autosta oma matkailuauto. Nyt sillä on jokunen kesä jo reissattu ja jatkossa tullaan kyllä reissaa-maan vieläkin aktiivisemminkin. Nykyisin pääsääntöisesti matkustamme vaimon kanssa kahdestaan, mutta välillä voi tytärja hänen kavereitaan olla myös mukana.

Bussin mittojen takia nykyisellä välineellä kiertelemme vain täällä Suomessa. Joskus jos rakentaisi uuden, tai vaihtaisi nykyisen vaikka vaunuun tai pienempään autoon, niin haaveena olisi kyllä reissata enemmänkin Euroopassa, sillä vaimoni kanssa miellä molemmilla on hyvä mahdollisuus tehdä työt myös etänä.


Mukavimmat tapahtumat mitä tällä lyhyellä karavaanari ”uralla” on tullut vastaan ovat Kylähullujen Kulkureiden tapaamiset. Kuitenkin tämä karavaanarisuus on vasta aluillaan, niin kuin tämä yhdistystoimintakin, joten eiköhän tässä vielä tule monta hyvää paikkaa ja tapahtumaa muistoihin, uusia ystäviäkin saattaa löytyä matkan varrelta.

Hallitustoiminnassa olen mukana myös muuallakin, eli tuttua puuhaa. Nyt kuitenkin olen ensimmäistä kertaa mukana karavaanariyh-distyksen toiminnassa. Opittavaa riittää karavaanaritoiminnasta yleensäkin, mutta ensivaikutelma yhdistyksessä mukana olosta on erittäin positiivinen!

Eeva "Eve" Ahervuo, jäsenvastaava, tiedottaja

Eeva on SFC Nurmijärven toimihenkilönä ollut vuodesta 2015, jolloin hän aloitti kotisivuista, Facebookista, tiedottamisesta ja jäsenlehdestä vastaamisen. Hallituksessa Eeva on ollut mm. varapuheenjohtajana ja puheenjohtajana. Eeva luopui kiireiden vuoksi puheenjohtajan paikasta vuonna 2022, mutta eipä mennyt kauaakaan, kun hän taas löytyi hallituksen riveistä.

Työnsä Eeva tekee tietokoneen ääressä, toimien markkinoinnin sisällöntuottajana muutamalle eri yritykselle.

Eeva matkailee miehensä Ismon kanssa omavalmisteiselle matkailubussilla, kuuluen myös asiaan vihkiytyneeseen Kylähullut Kulkurit -yhdistykseen. Rakas harrastus kun on kyseessä, niin virtaa piisaa karavaanareiden ja Kylähullujen toimihenkilöiden hommiin osallistumaan.

"Bussiharrastuksessa osa viehätystä on bussien rakentaminen, eikä varmastikaan aivan valmista bussia vielä ole olemassakaan. Kun viimeinen lista on nakuteltu paikalleen, tulee mieleen muutoksia ja lisäyksiä, joita reissuilla voisi kaivata".
Tällä hetkellä Eevalla ja Ismolla on työn alla vuoden 2005 Scania Lahti Eagle, jonka rakentelua voi seurata Instagramissa nimellä fenix_bussi

Ismo "Iski" Ahervuo, jäsentuotteiden ja kaluston vastaava

Iski valittiin hallitukseemme vuonna 2017. Jäsentuotteiden tarvikemyyjän tittelin Iski sai muutama vuosi sitten. Alun perin Vantaalta kotoisin oleva Iski hankki vaimonsa Even kanssa ensimmäiseksi autokseen kauniisti vanhentuneen, Retroksi ristityn, Hymerin kopalla varustetun Mersun. Pian kuitenkin jano isompaan menopeliin ja väljempiin sisätiloihin kasvoi ja pihaan porhalsi bussi. Busseja on tullut rakenneltua jo useita, ja tälläkin hetkellä rakenteilla on uusi menopeli, Scania Lahti Eagle, jonka rakentelua voi seurata Instagramissa nimellä fenix_bussi

Bussin perästä voi välillä bongata saunan, joka on muokattu vanhasta hevoskärrystä. Osana tätä koko harrastusta käsistään kätevällä Iskillä onkin ollut bussien muokkaus omanlaisekseen. Tätä kautta Iski on toiminut toimihenkilönä myös asiaan vihkiytyneessä yhdistyksessä, Kylähulluissa Kulkureissa.

Iskillä on vaimonsa kanssa kaksi poikaa: jo aikuisikään ehtinyt Konsta, sekä reissuissa mukana kulkeva nuorimies, Miro. Matkaseurueeseen kuuluvat myös Fasu ja Papu – perheen kaksi koiraa.

Autoilu on myös Iskin työtä, sillä hän on raskaan kaluston ratissa kaikki arkipäivät - ajokortti kattaakin kaikki mahdolliset kirjaimet.

”Tarkoituksena on jo useampana vuotena ollut lähteä reissaamaan Suomen rajojen ulkopuolellekin, mutta toistaiseksi Suomessa riittää niin paljon uutta nähtävää, että ulkomaiden koluaminen on jäänyt. Ehkä kenties ensi kesänä” tuumii Iski. Paljon Suomessa nähtävää onkin, eipä haittaa, jos ulkomaan reissu siirtyy vieläkin vuodella.

Anne Timonen

Olen Anne Timonen ja SF Caravan Nurmijärvi ry:n hallituksen jäsen vuodesta 2022.
Olen syntynyt 68 v. sitten Suomen Turussa. Nurmijärvelle muutimme v. 1989. Työuraa hoitajana ja yrityksessämme Konehuolto T. Timonen Oy ”juoksutyttönä ” . Hoitotyöstä eläkkeellä.

Leirintämatkailu alkoi jo lapsena telttailun merkeissä Turussa, Ahvenanmaalla ja Pohjois-Norjassa. Asunto-auto tuli mukaan 90-luvulla perheeni kanssa. Ensimmäinen oma retkeilyauto hankittiin 2010-luvulla. Auton kanssa kierrämme Suomea, Viroa, Latviaa ja Pohjois-Norjaa. Mukana matkustaa 2 koiraa.

Caravan Leirintäopas tulee kesällä hyvin tutuksi. Kokemukseni leirintäalueista on pääsääntöisesti hyviä. Hyvä sauna ja uimaranta on plussaa. Sauna on mielestäni se paikka missä tuntee paikan hengen, miten otetaan uusi tulija vastaan. Olen ilokseni huomannut , että nuoria ja lapsiperheitä liikkuu paljon caravaanareina.

Turvallisia ja mukavia reissuja toivoo Anne Timonen

Christa ”Kikka” Kaltiokumpu

Kikka valittiin hallitukseemme vuonna 2021.
Kikka on syntyperäinen nurmijärveläinen Valkjärven kylästä.
Myös Kikka on jo pitkän linjan karavaanari – hänen vanhempansa ostivat ensimmäisen vaununsa vuonna 1981 ja siitä lähtien matkaaminen pyörien päällä on tullut tutuksi.

Kikka tartutti matkailuautoilukipinän mieheensä Timoonkin. Ensi alkuun he kulkivat muutaman kerran Kikan vanhempien mukana, kunnes hankkivat ensimmäisen oman vaununsa, Sprite Alpinen. Nykyinen vaunu on Kabe Royal viininpunaisella sisustuksella varustettuna.

Kaltiokummut reissaavat kotimaata ristiin rastiin lähinnä kesäisin, mutta satunnaisesti talvisinkin. Vapaa-ajat vaunuillen sujuvat uusiin alueisiin tutustuen ja vanhoja tuttuja kierrellen, ulkoilun, karaoken, hyvän ruoan ja ystävien merkeissä. Myös tanssi- ja kesä-tapahtumat ovat mieluisia, ja yhdistyksemme tapahtumiin Kikka ja Timo osallistuvat erittäin aktiivisesti, edustaen meitä usein myös mm. pilkkikisoissa - ja yleensä kotiin tuomisiksi onkin jonkin asteinen pokaali!