Yhdistyksen sähköposti: sfcaravan049@gmail.com

Hallitus

Puheenjohtaja

Lehtitoimikunnan edustus
Kotisivut
Facebook
Tiedotus


Eeva Ahervuo
SFC 143562-1
Puh. 045-2310 610
e.ahervuo@gmail.com

Varapuheenjohtaja

Jukka Aalto
SFC 157063-0
Puh. 040-5461041
jukka@aalto.ax

Sihteeri
Jäsensihteeri
Lehtitoimikunnan edustus
Facebook

Johanna Pylvänen
SFC 135031-0
Puh. 045-880 8998
johanna.pylvanen@gmail.com

Hallituksen jäsen
Jäsentuotteet

Ismo Ahervuo
SFC 143562-0
Puh. 040-5112 606
i.ahervuo@kolumbus.fi

Hallituksen jäsen
Kalustovastaava


Pertti Kortelainen
SFC 3926-0
pertti@pkky.pp.fi

Hallituksen jäsen

Timo Kaltiokumpu
SFC 071710-0
timo.kaltiokumpu@gmail.com

Hallituksen jäsen

Christa Kaltiokumpu
SFC 071710-1
christa.kaltiokumpu@gmail.com

Hallituksen ulkopuolelta

Taloudenhoitaja
Raija Hattunen
SFC 48399

Sääksin yhteyshenkilö
Lasse Orrberg
SFC 96245-0
Email: orrberg@kolumbus.fi

Sääksin yhteyshenkilö
Tapio Repo
SFC 149948-0
Email: tapio.repo@gmail.com

Tutustu hallitukseemme!

Tästä voit lukea lyhyet esittelyt hallituksemme jäsenistä.

Puheenjohtaja, Eeva "Eve" Ahervuo

Eve valittiin hallitukseemme vuonna 2017, jota ennen hän muutaman vuoden ajan hoiti yhdistyksemme nettisivuja, Facebookia ja jäsenlehden asioita. Eve toimii tällä hetkellä yhdistyksemme puheenjohtajana.

Eve on syntyperäinen helsinkiläinen, mutta ehtinyt asua Jyväskylässä, Riihimäellä, Tuusulassa ja Hampurissakin. Nurmijärven Rajamäelle Eve perheineen muutti 2000-luvun alussa.

Karavaanarina Eve on miehensä Iskin kanssa ehtinyt olla reilut kymmenen vuotta. Ensimmäiset vuodet aloitettiin hillitysti vuokra-autoilla, mutta huomatessaan karavaanarikärpäsen puraisseen ihan tosissaan, oli parasta hankkia alle ihan oma kulkine. Matkailukalusto on vuosien varrella vaihtunut jo muutamaankin kertaan, mutta alusta asti oli selkeä visio saada alle matkailubussi. Tämän hetkinen bussi on vuoden 1995 Volvo Carrus Star 502. Shakiksi ristitty 12 m pituinen rakkauspakkaus on omin käsin itselle tehty ja tullut jäädäkseen - ainakin nyt. Bussiharrastus on vienyt siinä määrin mukanaan, että Eve toimii myös Kylähullut Kulkurit-yhdistyksen toimihenkilönä.

Even työura on sekoitus eläimiä ja markkinointia. Eläinkaupan alalla hän on ollut vuodesta 1987, suurimman osan tästä ajasta markkinoinnin parissa. Eläimet ovat aina olleet osa vapaa-aikaakin, mutta erityisesti matkailuautoilu on antanut sitä kaivattua vastapainoa hektiselle arjelle – lisäksi toiminta yhdistyksissä on tarjonnut harrastukseen uutta syvyyttä.

Varapuheenjohtaja, Jukka Aalto

Jukka valittiin hallitukseemme vuoden 2018 marraskuisessa syyskokouksessamme.

Jukka on jo pitkän linjan karavaanari ja retkeilijä. Autolla matkaaminen on tuttua 80-luvulta lähtien, kasariaikojen muistoihin kuuluu kunnon retrohenkinen automatkailu teltan ja telttaperävaunun kanssa.
Matkailuautoilu jäi hetkeksi sivuun, kun ysäriaikaan hankittu vene vei mennessään. Veneen kanssa Jukka ehti kokea paljon, mutta harrastus sai karun lopun, kun vene paloi talvella 2015. Matkailuhenkinen mies ei kuitenkaan ilman kulkinetta pysynyt aloillaan, joten hankintaan tuli asuntovaunu. Kohtuullisen pian asuntovaunu vaihtui tämän hetkiseen Eura Mobil EB702 asuntoautoon, jonka puikoissa on nyt useampi vuosi pörrätty.

Eura Mobilin kyydissä matkustaa Jukan avopuoliso Sirpa, sekä karavaanarikoira Sirkku. Kolmikko on nykyisellä autollaan toistaiseksi pysytellyt Suomen rajojen sisäpuolella Etelä-Suomesta Lappiin saakka, mutta ainahan takaraivossa on suunnitelmia kurvata ainakin Norjaan. Kokemuksia ulkomailla reissaamisesta on toki ehtinyt kertyä, sillä aikoinaan pikkuautolla tehdyt reissut suuntautuivat pääosin ulkomaille.

Käsistään kätevänä Jukka on aikanaan paneutunut veneen rakenteluun. Nyt kun venettä ei enää ole, on tämä puhti tullut suunnattua omakotitaloprojektiin.

Jo veneilyaikoina Jukka oli innokas yhdistysmies, ja hänen yhdistystietoudestaan on ollut meillekin iso apu. Monen moista asiaa Jukka on yhdistyksen toiminnan pyörittämisessä hoitanut. Hän on hallituskautenaan ehtinyt toimia yhdistyksemme tarvikemyyjänä sekä kalustovastaavana, tällä hetkellä hän on yhdistyksemme varapuheenjohtaja.

Kysyessä Jukan elämän mottoa mies vastasi: ”mottoa ei ole, mutta pyrin löytämään kaikista tapahtumista aina jotain positiivista.”

Sihteeri, Johanna "Jossu" Pylvänen

Vuonna 2017 hallitukseemme valittiin sihteerinämme toimiva Jossu Pylvänen.

Jossu on perinyt intonsa matkailuautoiluun jo vanhemmiltaan, jotka hekin kuuluvat SF Caravan Nurmijärven jäseniin. Perheen ensimmäinen itse rakennettu asuntoauto valmistui 80-luvun puolivälissä Jossun isän, Maukka Pylväsen, käsien kautta, ja tämä innosti koko perhe uppoutumaan karavaanarielämään oikein tosissaan. Monet reissut Jossu ehti perheen kanssa ja yksinkin reissata, ennen kuin hankki oman karavaaninumeronsa vuonna 2010. Jossukin on kierrellyt Suomessa ristiin rastiin, erilaisia tapahtumia kierrellen, sekä lyhempiä ja pidempiä reissuja Lappia myöten.

Tämän hetkisenä kulkineena Jossulla miehensä Jounin kanssa on matkailubussi. Pariskunta on bussiharrastuksenkin suhteen hyvin aktiivinen ja he molemmat kuuluvat omavalmisteisten matkailuautojen asioihin vihkiytyneeseen Kylähullut Kulkurit yhdistykseen, jossa he ovat myös toimihenkilöinä.

Työkseen Jossu on pitkään ajanut raskasta kalustoa, ja tätä nykyä työskentelee Rahtarit ry:n jäsensihteerinä. Yhdistysasiat ovat tuttuja myös mm. Naispark ry:n ja muutaman muun yhdistyksen kautta.

”Aktiivisuus kannattaa, sillä lähtemällä mukaan yhdistysten koulutuksiin, kokouksiin ja tapaamisiin, osallistumalla kyselyihin ja kilpailuihin somessa, tai muutoin kertomalla mielipiteensä, voi vaikuttaa koko harrastukseen”, Jossu vinkkaa.

Niin ja mikä olikaan Jossun on motto? "Teiden tukko, mutta silti aina ajoissa."

Hallituksen jäsen, Ismo ”Iski” Ahervuo

Iski valittiin hallitukseemme vuonna 2017. Jäsentuotteiden tarvikemyyjän tittelin Iski sai muutama vuosi sitten. Alun perin Vantaalta kotoisin oleva Iski hankki vaimonsa Even kanssa ensimmäiseksi autokseen kauniisti vanhentuneen, Retroksi ristityn, Hymerin kopalla varustetun Mersun. Pian kuitenkin jano isompaan menopeliin ja väljempiin sisätiloihin kasvoi ja tätä nykyä alla pörisee jo neljäs oma asuntobussi.
Shakki-bussin perästä voi välillä bongata saunan, joka on muokattu vanhasta hevoskärrystä. Osana tätä koko harrastusta käsistään kätevällä Iskillä onkin ollut bussien muokkaus omanlaisekseen. Tätä kautta Iski on toimihenkilönä myös asiaan vihkiytyneessä yhdistyksessä, Kylähulluissa Kulkureissa.

Iskillä on vaimonsa kanssa kaksi poikaa: jo aikuisikään ehtinyt Konsta, sekä reissuissa mukana kulkeva nuorimies, Miro. Matkaseurueeseen kuuluvat myös Lulu ja Fasu – perheen kaksi koiraa.

Autoilu on myös Iskin työtä, sillä hän on raskaan kaluston ratissa kaikki arkipäivät - ajokortti kattaakin kaikki mahdolliset kirjaimet.

”Tarkoituksena on jo useampana vuotena ollut lähteä reissaamaan Suomen rajojen ulkopuolellekin, mutta toistaiseksi Suomessa riittää niin paljon uutta nähtävää, että ulkomaiden koluaminen on jäänyt. Ehkä kenties ensi kesänä” tuumii Iski. Paljon Suomessa nähtävää onkin, eipä haittaa, jos ulkomaan reissu siirtyy vieläkin vuodella.

Hallituksen jäsen, Pertti Kortelainen


Pertti on yhdistyksemme toimihenkilönä ollut oikeastaan siitä asti kuin yhdistyksemme on ollut edes olemassa. Hän on toiminut hallituksessammekin lukemattomia vuosia, viimeisin hallitusaika loppui Pertillä vuonna 2017, jolloin hän oli yhdistyksemme varapuheenjohtaja.

Karavaanarikonkari on Nurmijärven yhdistyksessä toiminut 80-luvulta lähtien eri toimikunnissa ja hallituksessa. Välillä yrittäjän on pitänyt tehdä töitäkin, joten joitain vuosia on välissä mennyt ihan oikeissa hommissa. Onneksemme saimme vuonna 2021 aina iloisen Pertin takaisin hallitukseemme. Tällä hetkellä Pertti on yhdistyksemme kalustovastaava.

Pertin Caravan-harrastus alkoi jo vuonna 1975, joten kokemusta on kertynyt. Harrastuksen aloituksen ”syy” oli kesän 1974 keli, jolloin koko lomareissun ajan satoi. Syksyllä 1974 alkoi ajatus omasta asuntovaunusta kiehtomaan ja sellainen löytyi tammikuussa 1975. Pertin ensimmäinen vaunu oli Sprite 400, joka olikin kuulemma ylellisyyttä teltassa leireilyn jälkeen. Spriten jälkeen Pertillä on ollut pari Soliferia, Astro ja pari Kabea ennen nykyistä autoa.

Pertti on Nurtsin yhdistyksen "Grand Old Man". Konkari, jolla ei mene sormi suuhun missään tilanteessa!

Hallituksen jäsen, Timo Kaltiokumpu


Timo valittiin hallitukseemme vuonna 2021. Kokenut karavaanari hänkin ja arvokas osa hallitustamme.

Timo on Rovaniemeltä lähtöisin ja ehtinyt asua Sodankylässä, Ruotsissa, Inarissa ja Ivalossakin. Nuorena poikana Timo muutti perheensä mukana Nurmijärvelle Timon äidin synnyinkotiin pienelle maatilalle, jota he alkoivat viljelemään. Timo on tilanpitoa jatkanut vuodesta 2007.

Ammattikoulun aikaan Timo tapasi vaimonsa Kikan, jonka vanhemmat olivat vaunuilleet 1980-luvun alusta asti. Tätä kautta karavaanarikärpänen puraisi Timoakin. Yhdistykseemme Timo liittyi jo vuonna 1993, jolloin ensimmäinen oma asuntovaunukin, Sprite Alpine, tuli hankittua ja todettua, että tämä se on se harrastus ja matkailumuoto, joka sopii Timon ja Kikan pirtaan.

Useampikin vaunu pariskunnan vetoauton perässä on keikkunut, ja nykyinen Kabe Royal on ollut niin mieluinen, että sillä mennään edelleen. Tilaa sopivasti ja talvikäytössä miellyttävän lämmin. Vetojuhtana toimii Toyota Hiace, joka sitä mukavasti kuljettelee. Reissut suuntautuvat usein lappiin Timon nuoruuden maisemiin, sekä Suomea ympäri kierrellen. Kesäisistä tapahtumista lähinnä sydäntä on jokavuotiset Tangomarkkinat Seinäjoella. Yhdistyksemme tapahtumissa pariskunta on käynyt aina aktiivisesti. Talviset pilkkikilpailut, treffitapahtumat ja kaikenlaiset muutkin tapahtumat ovat olleet mieluisia ja nyt hallituksen jäsenenä näitä tapahtumia Timokin on mukana järjestämässä.

Hallituksen jäsen, Christa ”Kikka” Kaltiokumpu

Kikka valittiin hallitukseemme vuonna 2021.
Kikka on syntyperäinen nurmijärveläinen Valkjärven kylästä.
Myös Kikka on jo pitkän linjan karavaanari – hänen vanhempansa ostivat ensimmäisen vaununsa vuonna 1981 ja siitä lähtien matkaaminen pyörien päällä on tullut tutuksi.

Kikka tartutti matkailuautoilukipinän mieheensä Timoonkin. Ensi alkuun he kulkivat muutaman kerran Kikan vanhempien mukana, kunnes hankkivat ensimmäisen oman vaununsa, Sprite Alpinen. Nykyinen vaunu on Kabe Royal viininpunaisella sisustuksella varustettuna.

Kaltiokummut reissaavat kotimaata ristiin rastiin lähinnä kesäisin, mutta satunnaisesti talvisinkin. Vapaa-ajat vaunuillen sujuvat uusiin alueisiin tutustuen ja vanhoja tuttuja kierrellen, ulkoilun, karaoken, hyvän ruoan ja ystävien merkeissä. Myös tanssi- ja kesä-tapahtumat ovat mieluisia, ja yhdistyksemme tapahtumiin Kikka ja Timo osallistuvat erittäin aktiivisesti, edustaen meitä usein myös mm. pilkkikisoissa. Edellisen kerran pilkkikisoista tulikin kotiin viemisiksi komeat palkinnot!